DuPont Corian®, Coriandesign® Microsites

Home > EC > BG > Защо Corian® > Приложения > Сенници

Сенници

Сред многото впечатляващи характеристики в архитектурния дизайн на глобалното седалище на DuPont в Уилмингтън, Делауеър, веднага се забелязва съпоставянето на вертикалните прозоречни сенници, проектирани с продукти на Corian®, и редуващите се алуминиеви панели и панели за външна облицовка на Corian®, които заедно със стъклените стени осигуряват основните елементи на облицовката.

Tuesday 15 June 2021, by Kate McElhatton, Telkea

Архитектурното бюро AECOM проектира използването на сенниците така, че не само да предлагат полупрозрачност по време на залез и зазоряване, но и да осигуряват интересен спектър от светлосенки в цялата сграда, докато слънцето променя позицията си през деня. 

Дължината на сенниците обикновено варира между 1,83 и 2,74 метра с дълбочина от 305 мм. За да допълнят основните форми, същите вертикални елементи са пренесени в по-малки размери, добавяйки архитектурен нюанс в други части на двора между двете най-нови сгради на територията на Dupont. AECOM работи съвместно с DuPont за създаването на специални странични опори за дизайна на сенниците.